Thursday, January 19, 2017

When Nayli is unwell



Nayli dah beberapa hari tak sihat - selsema & demam. Bila demam dah elok, selera makan dia pulak takde. Mujur jugak ada benda kat atas ni jadi macam bantuan la untuk bagi idea. Mula-mula risau juga kalau dia tetap taknak makan tapi alhamdulillah lepas buatkan roti guna acuan bear ni dia suka dan habis la jugak 2 keping dia makan.

Esok(jumaat) boleh la pegi sekolah sebab selsema pun dah kering. Harapnya dia okey lah nanti sebab dah 4 hari tak pergi..risau jugak dia susah nak biasakan diri.

Masa mula-mula nak start sekolah minggu lepas untuk 2 hari pertama tu susah jugak dia nak berenggang, masuk hari ke 3 dan so on dia dah okey. Balik dari sekolah pun dah boleh senyum kalau kita tanya buat apa kat sekolah tu dia boleh la sikit-sikit update.

Alhamdulillah, slowly kan...

XoXo

2 comments :

  1. Salam perkenalan
    Kalau anak selalu selsema cuba bagi scott emulsion, sekarang ada macam gula lembut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan kak Ina. Dulu-dulu rajin jugak kita masuk blog akak dan akak pun ada jugak jenguk blog kita tapi lama dah...dah dekat 4 tahun kita tutup blog. Aah yer, ada nampak kat Guardian haritu...ingat nak cuba nanti scott emulsion tu.

      Delete